OVER ONS

prof. dr. Anna Jansen – kinderneuroloog UZ Brussel

An Jansen is kinderneuroloog aan het UZ Brussel en heeft een deeltijds onderzoeksmandaat gesteund door het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek. Ze studeerde in 1999 af als arts aan de Universiteit Antwerpen en maakte haar masterthesis rond erfelijke oorzaken van epilepsie.

 

Voor haar opleiding neurologie trok ze naar Brussel en vervolgens voor 1.5 jaar naar het Montreal Neurological Institute voor een fellowship in neurogenetica. Na haar terugkeer in 2005 vervoegde ze het kinderneurologieteam van het UZ Brussel waar ze onder meer participeert in de epilepsiezorg.

 

In 2008 behaalde ze haar doctoraat ‘Phenotypes and genotypes in symptomatic and idiopathic epilepsy syndromes’ aan de VUB. Haar huidig onderzoek richt zich enerzijds op erfelijke aanlegstoornissen van de hersenen en anderzijds op tubereuse sclerose complex, aandoeningen waarbij epilepsie centraal staat.

 

Naast haar klinisch en academisch werk is ze maatschappelijk betrokken als medisch adviseur voor verschillende verenigingen en is ze eveneens bestuurslid van de Epilepsieliga.