AGENDA

Zaterdag 13 november

WORKSHOP ‘levensreddende handelingen’

In deze workshop leer je o.m. je baby, je kind en/of je tiener in de stabiele zijligging te leggen en reanimatietechnieken toe te passen.

 

Hoewel niet specifiek gericht op epilepsie, betreffen het handelingen die respectievelijk bij een (langdurige) epilepsie-aanval en bij het helpen voorkomen van SUDEP (plotse dood bij epilepsie) van belang zijn.

 

De workshop ‘levensreddend handelen’ maakt deel uit van het basisaanbod van het Steunpunt Kinderepilepsie en wordt georganiseerd samen met de Child Care Academy. We streven ernaar in elke provincie een workshop aan te bieden.

 

Locatie: ‘t Rietveld, Herlegemstraat 3, 9040 Gent – Sint-Amandsberg

Timing: 14u tot 16u

Zondag 31 oktober

BRUSSENDAG: Asinotherapie

Op een ‘brussendag’, brengen ‘brussen’, broers/zussen van onze kinderen met medicatieresistente epilepsie, een dag door in het gezelschap van de ontzettend lieve dieren (ezels, geitjes…) van de Kampenhoeve.

 

Op het programma staan allerlei ontspannende activiteiten (dieren verzorgen, kammen, wandeling met de dieren, spelletjes…) en deugddoende babbels.

 

Brussendagen maken deel uit van het basisaanbod van het Steunpunt Kinderepilepsie. Brussen vanaf 5 jaar kunnen deelnemen.

 

Locatie: De Kampenhoeve, Kampenhoutsevoetweg 1, Kampenhout

Timing: 10u – 15u

Zondag 17 oktober

GEZINSUITSTAP – Verbeke Foundation

Na 1,5 jaar waarin we elkaar enkel online troffen, is het meer dan tijd om elkaar ook fysiek te ontmoeten.

 

We spreken af in de Verbeke Foundation, waar we gedurende 1,5 u door een gids rondgeleid worden langs enkele van de indrukwekkende kunstwerken van deze prachtige kunstsite. 

Na de wandeling (volledig rolstoltoegankelijk), kunnen we samen genieten van een babbel, een drankje en taart.

 

De activiteit is toegankelijk voor ouders, grootouders, broers/zussen, mantelzorgers en anderen die nauw betrokken zijn bij (de zorg voor) kinderen met medicatieresistente epilepsie.

 

Locatie: Verbeke Foundation, Westakker, Kemzeke

Timing: 14u30 – 18u00