AGENDA

Brussenactiviteit: asinotherapie

Zondag 26 mei 2019

10u – 15u

 

Wat?

Het Steunpunt Kinderepilepsie vzw biedt drie maal per jaar een gratis sessie asinotherapie voor de broers en zussen (‘brussen’) van kinderen met medicatieresistente epilepsie aan. De kinderen (vanaf 5 jaar) brengen een dag tussen de uiterst aaibare ezels van de Kampenhoeve door. Doorheen de activiteiten (kammen, verzorgen, spelletjes, wandelen…) leren de brussen dat een bijzondere band hen verbindt.

 

Praktisch:

zondag 26 mei  2019 van 10u tot 15u
De Kampenhoeve, Kampenhoutsevoetweg 1, 1910 Berg

 

De brussenactiviteit is gratis. Inschrijven is verplicht via een bericht aan info@kinderepilepsie.be. De inschrijvingen worden afgesloten op 19 mei 2019.

Lezing Manu Keirse ‘chronische rouw/levend verlies’

Zaterdag 4 mei 2019

14u – 17u

 

Wanneer je kind een ernstige vorm van epilepsie heeft of  chronisch ziek is, wordt je leven als ouder overhoop gegooid. Niets is nog wat het was voor de diagnose. Gevoelens van verdriet, wanhoop… steken hierbij geregeld de kop op. 

 

Op zaterdag 4 mei neemt prof. dr. em. Manu Keirse (klinisch psycholoog, doctor in de geneeskunde en rouwspecialist) ons mee in de wereld van ‘chronische rouw/levend verlies.’ Hij zal het hebben over die ‘weerkerende gevoelens van verdriet, die te maken hebben met wondes die niet worden genezen.’ 

 

Steunpunt kinderepilepsie organiseert samen met Stichting Dravetsyndroom NL/VL en be-TSC deze lezing die zich richt tot allen die betrokken zijn bij de verzorging van kinderen met een ernstige vorm van epilepsie. 

 

Na de voordracht is er mogelijkheid tot uitwisseling met lotgenoten bij een drankje en een versnapering. 

 

Praktisch:

Zaterdag 4 mei, 14u

Zaal Ten Boomgaerde 

Boomgaardstraat 4

8810 Lichtervelde

 

Inschrijven voor dit gratis evenement is verplicht via info@kinderepilepsie.be. Het aantal plaatsen is beperkt, inschrijven mogelijk tot 27 april 2019.