AGENDA

Brussenactiviteit: asinotherapie

Zondag 6 oktober 2019

10u – 15u

 

Wat?

Het Steunpunt Kinderepilepsie vzw biedt drie maal per jaar een gratis sessie asinotherapie voor de broers en zussen (‘brussen’) van kinderen met medicatieresistente epilepsie aan. De kinderen (vanaf 5 jaar) brengen een dag tussen de uiterst aaibare ezels van de Kampenhoeve door. Doorheen de activiteiten (kammen, verzorgen, spelletjes, wandelen…) leren de brussen dat een bijzondere band hen verbindt.

 

Praktisch:

zondag 6 oktober  2019 van 10u tot 15u
De Kampenhoeve, Kampenhoutsevoetweg 1, 1910 Berg

 

De brussenactiviteit is gratis. Inschrijven is verplicht via een bericht aan info@kinderepilepsie.be. De inschrijvingen worden afgesloten op 29 september 2019.

Brussenritueel: Zon dag kind 

Week 1 tem 5 juli 2019 

 

“De andere kinderen (‘brussen’) in het gezin leven in twee werelden: die van de gewone wereld met hun vrienden, en die van hun buitengewone gezin. Ze zijn vaak ook een deel van hun ouders verloren, want die zijn vaak erg bezorgd en nog weinig vreugdevol.” (Manu Keirse)

 

Het Steunpunt Kinderepilepsie vzw wil broers en zussen van kinderen met medicatieresistente epilepsie de aandacht geven die ze verdienen. De asinotherapie (ezeltherapie) is daartoe een vaste waarde in ons aanbod. Deze zomer wagen we ons een stapje verder, met een ritueel: ‘zon dag kind’. Een totaalervaring op maat van kinderen die een belangrijk verlies te verwerken hebben.

 

In dit bijzonder ritueel, bedacht door Barbara Raes van Beyond the Spoken, gaat een kind aan boord van een prachtig schip. Heel vroeg in de ochtend wordt het gewekt door de Zonnekoningin. Samen zingen ze de zon op. Hun Zonnelied werkt. Het verdriet stroomt weg in de zee…

 

‘Zon dag kind’ is een magische ervaring die de brus leert dat het allemaal ok is en hem/haar inspireert om de dag te vieren en alles wat nog komen zal.

 

Praktisch:

– in de week van 1 tem 5 juli kunnen enkele brussen het ritueel doorlopen (het aantal plaatsen is beperkt; wacht niet te lang om in te schrijven).
– in overleg wordt bepaald welk moment het meest geschikt is
– er wordt gevaren op de Schelde in de provincie Antwerpen; exacte startplaats wordt later meegedeeld
– enkel brussen tussen 7 en 11 jaar komen in aanmerking
(gratis) deelnemen kan door contact op te nemen met het Steunpunt Kinderepilepsie vzw via info@kinderepilepsie.be of 0485543915

 

Beyond the Spoken (www.beyondthespoken.eu), opgericht door Barbara Raes, ontwerpt samen met kunstenaars nieuwe rituelen om kinderen en volwassenen te ondersteunen bij niet-erkend verlies.