AGENDA

Workshop ‘levensreddende handelingen’

Zaterdag 2 februari 2019

14u – 17u

 

Heel wat ouders van kinderen met moeilijk instelbare epilepsie, ervaren dat hun omgeving bang is om voor hun kind te zorgen. Ook al is dit maar voor heel even. Er heerst vaak angst om verkeerd te handelen bij een (langdurige) epilepsie-aanval.

 

Child Care Academy (www.child-care-academy.org) is gespecialiseerd in workshops EHBO. Op zaterdag 2 februari 2019 organiseren zij voor het Steunpunt Kinderepilepsie vzw een workshop ‘levensreddende handelingen.’ In deze cursus zal gefocust worden op ‘de veiligheidshouding’ en reanimatietechnieken. Na een theoretisch gedeelte volgen praktijkoefeningen.

 

Voor wie?
De cursus is gericht op allen die betrokken zijn bij kinderen met medicatieresistente epilepsie: ouders, grootouders, mantelzorgers, buren, leerkrachten… De cursus duurt +/- 2 uur. Aansluitend voorzien we tijd voor een drankje en een babbel.

 

Praktisch:
zaterdag 2 februari 2019
Zaal “Club 1” in de Westrand, Kamerijklaan 1 te 1700 Dilbeek
Start workshop: 14u
Einde workshop: +/- 16u
Einde activiteit: 17u

 

De workshop is gratis. Inschrijven is wel verplicht via een bericht aan info@kinderepilepsie.be. Het aantal plaatsen is beperkt tot 20, wees er dus snel bij. De inschrijvingen worden afgesloten op 19 januari 2019.