AGENDA

Workshop levensreddend handelen

zaterdag 1 februari 2020 – 14u tot 17u

Kinderen met medicatieresistente epilepsie lopen een verhoogd risico op SUDEP (Sudden Unexpected Death in Epilepsy – plotse dood bij epilepsie). Eén van de preventiemaatregelen in het helpen voorkomen van SUDEP is het kennen en toepassen van reanimatietechnieken (bron: prof. dr. Rainer Surges – presentatie Gezinsdag Steunpunt Kinderepilepsie 14/09/2019).

 

Het Steunpunt Kinderepilepsie biedt vanaf 2020 als basisaanbod workshops ‘levensreddend handelen’ aan in samenwerking met Child Care Academy.

In een workshop leer je onder meer wat de ‘stabiele zijligging’ is, wat reanimatietechnieken zijn en hoe je ze kunt toepassen op een baby, peuter en kind.

De eerste workshop van 2020 gaat door te Hasselt. In het najaar volgt Antwerpen.

 

Locatie: Corda Campus, Kempische Steenweg 293, Hasselt

 

Inschrijven voor deze gratis workshop via info@kinderepilepsie.be

 

Plaatsen beperkt tot 20 deelnemers.

Brussenactiviteit: asinotherapie

zondag 16 februari 2020 – 10u tot 15u

Asinotherapie (ezelstherapie) maakt deel uit van ons basisaanbod voor onze brussen – de broers en zussen van onze kinderen met ernstige epilepsie.

 

De brussen (vanaf 5 jaar) brengen een dag door tussen de uiterst aaibare ezels van de Kampenhoeve. Doorheen de activiteiten (kammen, verzorgen, spelletjes, wandelen…) leren de brussen dat een bijzondere band hen verbindt.
Het is net die combinatie van aandacht en ontspanning die voor hen van waarde is.

Inschrijven voor deze gratis activiteit is vereist via een bericht aan info@kinderepilepsie.be

 

Locatie: Kampenhoeve – Kampenhoutsevoetweg 1, Kampenhout.