AGENDA

 

Praatnamiddag

Zaterdag 8 september 2018

14u – 17u

 

Je hart luchten, ervaringen delen, tips uitwisselen, bezorgdheden uitspreken… Het kan allemaal op onze praatnamiddag waar we met andere ouders, grootouders, verzorgers… van kinderen met medicatieresistente epilepsie in een informele sfeer samenkomen.

 

Een drankje en een versnapering worden voorzien.

 

De praatnamiddag is gratis, graag even laten weten of je komt via deze link.

 

Plaats van afspraak: Gemeenschapscentrum De Kroon, J. B. Vandendrieschtraat 19, 1082 Sint – Agatha – Berchem (makkelijk bereikbaar vanaf de E40/E19)

 

Informatienamiddag aanvalsdetectiesystemen

Zaterdag 6 oktober 2018

14 – 17u

 

Het tijdig opmerken van een (nachtelijke) epilepsie-aanval is een bezorgdheid die bij heel wat ouders van kinderen met medicatieresistente epilepsie leeft.
Een performant aanvalsdetectiesysteem dat alert reageert op een epileptisch insult kan de veiligheid en/of autonomie voor het kind met epilepsie aanzienlijk verhogen, en hiermee ook de gemoedsrust voor de verzorgers.

 

De ontwikkeling van aanvaldetectiesystemen staat niet stil.
Anouk Van de Vel, EEG-analist voor pediatrische EEG’s in het UZ Antwerpen, doctoreerde in 2016 op het thema ‘epileptische aanvalsdetectie bij kinderen en jongvolwassenen in hun vervangende thuissituatie.’ Voor het UZ Antwerpen volgt ze nog steeds de evolutie van monitoringsystemen op de voet.

 

Op zaterdag 6 oktober 2018 zal Anouk Van de Vel ons tijdens een informatienamiddag een overzicht geven van de types detectiesystemen. Ook de moeilijkheden en de aandachtspunten die vaak bij de ontwikkeling van een performant systeem komen kijken, zal ze belichten.
Haar presentatie wordt aangevuld met presentaties en demonstraties van ontwikkelaars, verdelers en gebruikers van veelbelovende detectiesystemen. Nightwatch*, Epihunter*, SeizeIT* en N-shop (verdeler van epilepsiemonitors Emfit* en SAMi*) en een gebruiker van de Embrace Watch* bevestigden reeds hun deelname.

 

 

Programma:

13.30 – 14u: ontvangst

14u – 16u:

Anouk Van de Vel: overzicht van de bestaande aanvalstdetectiesystemen en apparatuur die in ontwikkeling is

Afgewisseld met korte presentaties en demonstraties van verdelers, ontwikkelaars en gebruikers: Nightwatch*, Epihunter*, SeizeIT*, Emfit* en SAMi*, Embrace Watch*

16u: vragenronde

17u: einde informatienamiddag met mogelijkheid tot napraten

(*: voor een korte beschrijving van de aanvalsdetectiesystemen, zie deze link)

 

De (gratis) informatienamiddag gaat door in het Gemeenschapscentrum De Kroon, J.B. Vandendrieschstraat 19, te 1082 Sint – Agatha – Berchem.

 

Inschrijven is vereist via deze link.